tirsdag den 1. januar 2013

Kokos/Lime suppe med kæmperejer



Den her suppe er inspireret af en ret man kunne få på Franck A i Odense, for snart maaaange år siden. Den er frisk, let stærk, mættende og anderledes på samme tid.

Man skal bruge:

3 lime, både skal og saft
1 citrongræs (kan udelades)
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
Frisk chili efter smag, finthakket
1/2 l. fløde
1 ds. kokosmælk
Smør til at sautere løg og hvidløg i
200 - 300 g. tigerrejer, kæmperejer eller lign.

Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i smør i en tykbundet gryde.Det er vigtigt at det ikke bliver brunet. Skallen af de tre lime kommes i og der røres rundt. Finthakket chili eller chiliflager kommes i. Tilsæt kokosmælk og fløde. Giv citrongræsset et ordentligt gak med en grydeske og kom det i suppen. Suppen bringes i kog. 

Smag til med limesaft, salt og peber, evt. mere chili. Citrongræs fjernes inden servering.

Rejerne steges af på en pande og tilsættes suppen inden servering.

Jeg servedes oversized hvidløgscroutoner til.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar