lørdag den 19. oktober 2013

Triple chocolate mousse


En virkelig syndig chokolade mousse af tre slags chokolade, et lille stykke er nok :)

150 g. hvid chokolade
150 g. mælke chokolade
150 g. mørk chokolade
5 æggeblommer
250 ml mælk
35 g. sukker
8 blade husblas
60 ml. varmt vand
350 ml. piskefløde
Neutral olie til at smøre formen med

Husbals kommes i en skål med rigeligt koldt vand. Alle tre slags chokolade hakkes meget fint og kommes i hver sin skål. Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende. Mælken bringes i kog i en gryde, når mælken koges slukkes blusset og gryden tages af. Æggemassen hældes langsomt i under omrøring. Kom gryden tilbage på pladen og varm langsomt massen op til den bliver en smule tykkere. Husblas opløses i det varme vand, jeg brugt ca. 75 grader varmt vand.  Det opløste husblas kommes i æggemassen og rør rundt. Den varme æggemasse fordeles ligeligt i de tre skåle med chokolade. Lad det stå lidt og smelte chokoladen og rør så rundt. Chokoladen skal smelte helt og det skal være helt glat, ingen klumper. Pisk fløden til skum og fordel flødeskummet ligeligt i de tre skåle. Vend forsigtig flødeskummet i chokoladen, sørg for at det er vendt ordentligt i massen, så det ikke er klumper af flødeskum. Hæld den første omgang chokolade mousse ud i den olie smurte form du ønsker og kom det i fryseren til det er fast, det tager ca. 10 min. Du skal kunne stille formen lodret, uden at moussen rykker på sig, hæld så næste lag og gentag til alle tre mousser er kommet i formen. Stil den færdige tre lags mousse i køleskabet i 4-6 timer inden servering.

2 kommentarer:

  1. Ååårh, den ser jo fantastisk ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne. Den er virkelig også lækker og meget syndig.

      Slet