mandag den 24. december 2012

Ris ala mande

Der er mange forskellige måder at lave ris ala mande på og bølgerne kan gå højt når diskussionen går på opskriften hertil. Hos os er ingen vanilje eller mandel essens, ej heller ingen vaniljesukker. Vi bruger en ganske enkel opskrift med lækre rene ingridienser.
Vi bruger:
Risengrød kogt på mælk med en masse flækkede vaniljestænger.
Piskefløde pisket til skum
Hakkede mandler
Det er vigtigt at flødeskummet ikke er for blødt, så bliver ris ala manden for slasket. Mandlerne skal hakkes i hånden, så der er foskellige størrelser. Man må gerne tro man har fået mandlen, men snyyydt :)
Risengrøden koges d. 23 og kommes i køleskabet. Den 24. hen på eftermiddagn piskes flødeskummen og mandlerne hakkes. Jeg gør det self på geful, meget typisk mig. Men til os 4 voksne og 1 barn koges der risengrød til 2 personer, flødeskum og mandler kommes i til konsistensen er passende.
Hos os serverer vi altid kirsebærsauce fra den gamle fabrik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar