søndag den 27. januar 2013

Chokolade mousse



Jeg kan rigtig godt lide mousse... I denne weekend lavede jeg en lækker chokolademousse.

Jeg brugte:

200 gr. chokolade af ordentlig kvalitet. Jeg havde både lidt lys og mørkt. (170 g. mørk og 30 g. lys)
8 past. æggeblommer
70 g. sukker
1/2 l piskefløde

Chokoladen smeltes nænsomt over vandbad, hold gerne 40 g. chokolade tilbage, som bruges til at temperere med. Det er meget vigtigt at chokoladen ikke er for varm, for så bliver moussen grynet. Mens chokoladen smelter piskes æg og sukker hvidt i en skål. I en anden skål piskes fløden til skum, det må ikke være stift, bare så det kan danne toppe.

Nå chokoladen er klar vendes den forsigtigt i æggemassen. Drej rundt så det blandes, dog uden at slå luften ud af massen. Fold forsigtigt flødeskummen i og stil på køl, evt. portionsanrettet i fine skåle.

Stilles på køl i 1 til 2 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar