søndag den 21. oktober 2012

Verdens bedste brød

Eller det burde faktisk hedde "Verdens bedste og nemmeste brød" for med denne opskrift er det virkelig nemt at bage et rigtig lækkert brød. Brødet er blevet hypet med i blogverdenen og med god grund, for der er også muligheder i det. Kun fantasien sætter grænser. Den eneste ulempe/fordel er at brødet skal startes ca. 12 timer før man skal bruge det.

Dejen røres med en grydeske


hæver natten over


foldes i mel


brødet køles på en rist, efter det er bagt i gryden


og voilá

Du skal bruge:

625 gram mel
5 dl vand
2tsk salt
Gær på størrelse med en ært.

Gære udrøres i det kolde vand og resten af ingredienserne kommes i. Rør godt rundt med grydeskeen. Lad dejen hæve natten over, eller hele dagen om du vil.  Det behøver ikke være i køleskabet, men begge dele kan lade sig gøre.

Når dejen har hævet drysses der mel på bordet og dejen hældes ud og foldes over sig selv to gange. Kom dejen tilbage i skålen som du har kommet lidt olie ned af siderne på.  Lad dejen hæve to timer mere.

Tænd ovnen på 250 grader i god tid. Stil den gryde du har tænkt dig at bage dit brød i, ind i ovnen. Både ovn og gryde skal være godt varmt. 

Når du er sikker på at ovnen er varm nok tages gryden ud og dejen hældes over i gryden, på med låget og ind i ovnen.  Brødet skal nu bage i 30 min. med låg. Efter 30 min. tager du låget af og skruer ned til 230 grader. Giv brødet 15 min. mere. 

Tag brødet ud og lad det køle på en rist. Det er vigtig at lade brødet køle 15-20 min. ellers kan det blive klæg i midten. 

På billederne er der et brød med fuldkornsmel og ølandshvede. Det er dog vigtigt at den overvejende del af melet stadig er hvedemel, det giver det bedste brød. Meeeen det skader jo ikke at komme lidt fuldkorn i.

Velbekomme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar