torsdag den 18. oktober 2012

Brooklyn Blackout

Her er virkelig en kage der kan stille selv de vildeste kage-elskeres søde tand. Faktisk vil jeg gå så langt at kalde den vammel, voldsomt vammel. Altså selve kagen er god, men den der creme, den er ikke lige mig.HVIS jeg nogensinde laver den igen, så bliver det efter samme princip, men med en anden creme.

Jeg har lagt lidt billede ind af cremen, så i kan se hvor sej og gummiagtig den er. 

Cremen koges.

Cremen kommes i en kold skål og til afkøling.

Kagen afkøles.

Den færdige kage.

Der er ingen tvivl om at det er en rigtig fin kage. Kage skal helst serveres på en kagestand, min er i en tærteform da den skulle transporteres. Kagen bages i en springform med en diameter på 20 cm. Her er opskriften:

100 g. rigtig smør ved stuetemperatur (jeg brugte saltet)
260 g. sukker
2 æg
Korn fra 1/2 vaniljestang
45 g. kakaopulver
3/4 tsk. bagepulver
3/4 tsk. natron
170 g. hvedemel
160 ml. mælk - helst sødmælk

Kakao creme:

500 g. sukker
600 ml. vand
1 spsk. sirup
125 g. kakao pulver
200 g. majsmel (maizena)
85 g. smør i tern
Korn fra 1/2 vaniljestang

Kom smør og sukker i en skål og pisk med elpisker (eller køkkenmaskine) til det er cremet, luftigt og hvidt. Kom æggene i et ad gangen, rør godt rundt og sørg for at skrabe siderne ned, så alt er pisket godt. Skru ned for maskinen og kom vanilje, kakao, bagepulver og natron i . Rør til det er mikset godt sammen. Kom halvdelen af melet i, al mælken, rør og kom så resten af melet i. Rør til det er blandet godt ammen. Kom dejen i en smurt spingform. Jeg plejer at komme bagepapir i bunden. Glat dejen ud, så kagen bages jævnt. Bages i 25 - 35 min. i en forvarmet ovn ved 170 grader. Stik i kagen og tjek om den er gennembagt.
Lad kagen køle lidt af inden du tager den ud af formen.

Kakao creme:
Kom vand, sukker, kakao pulver, vaniljekorn og sirup i en gryde og bring i kog. Pisk med et piskeris jævnligt. Kom majsmel i 120 - 200 ml vand, og pisk det sammen.  Det skal være som en tyk lim. Sørg for at gryden bringes i kog og tilsæt majsmel blandingen. Der skal piskes godt imens. Pisk det godt igennem. Det skal være en glat, meget tyk, masse. Tage gryden af kogepladen og kom smør tern i. Rør smørret ud i cremen, så du får en blank kakao masse. Kom i en kold skål og lad den køle fuldstændig af.

Når selve kagen er kølet af kan du skære den i lag. Skær først toppen af, så du har en kage der fremstår lige på toppen. Toppen lægges til side så den kan tørre lidt, kom den evt. tilbage i den lune ovn og lad den ligge der i lidt tid.
Del kagen i 3 lag. Imellem lagene kommes lidt kakao creme. Kakao cremen skal være HELT kold, ellers risikerer den at skille. Kakaocremen smøres på siden og toppen. Tag den top som du lagde til side og kom den i en mini hakker eller lign. Så skal det laves krummer. Krummerne kommes uden på kagen og voila, så er der Brooklyn Blackout.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar