onsdag den 15. juni 2011

Fyld til bryllupslagkage

Kæresten har været på knæ og den store dag nærmer sig. da jeg jo er så heldig at min far er konditor er det self. ham der skal lave kagen. vi gør meget for at vores bryllup ikke bliver for traditionelt og stift, så jeg ville også gerne have noget anderledes fyld i kagen.

Jeg har jo mange gange før lavet kager, men det her skulle være mere syrligt. Lemoncurd. så i køkkenet og få gang i gryderne.

Jeg brugte:

4 citroner
Reven skal, fra 1 ubehandlet citron
100 gram sukker
100 gram blødt Lurpak smør
2 past .æg
2 past. æggeblommer
2 store tsk. god vanillesukker

Citronsaft, skal, vanillesukker og sukker piskes sammen i en tykbundet gryde. Smør tilsættes og gryden sættes på en kogeplade med svag varme. Rør rundt til smørret er smeltet. Når al smørren er smeltet kommes æggene i og skrues der lidt op for varmen. Det må endelig ikke koge, så bliver det til citronrøræg. Når det har en tyk og cremet konsistens tages det af varmen og komme i en lufttæt beholder. Jeg ville bruge det mens det er rimelig frisk, altså indenfor 2 uger, Men det kan holde sig i en måned.

Citronskallen

En masse citroner klar til at blive presset

Smørret smeltes i citronmassen

Lemoncurd


Lemoncurden er efter min mening en anelse for skarp at bruge for sig i sådan en kage, så jeg lavede lidt forskellige versioner. Den bedste blev denne:


Lemoncurd vendt i flødeskum pisket med vaniljesukker. Tilsatte friske jordbær i tern. En frisk creme der vil gå rigtig godt i spænd med marcipan og hvid chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar