søndag den 6. februar 2011

Svinemørbrad med flødetomatsauce på bagte cherrytomater










Jeg havde en voldsom lyst til flødetomatsauce, men det måtte gerne være lidt anderledes, en hvor tomaterne smagte mere igennem. Så jeg prøvede at bage tomaterne i ovnen først, resultatet blev faktisk ret godt hvis jeg selv skal sige det.

Jeg gjorde følgende:

Sauce:

1 bk. cherry tomater skåret i kvarte
1 fl. Cremfine
1 spsk. bbq sauce
1 ds. tomatkoncentrat (de små)
1 tsk. sukker
1 mellemstort løg skåret i tern
1 - 2 fed presset hvidløg
1 tsk paprika
knsp. cayennepeber
Salt og peber

Cherrytomaterne kom i ovnen ved 200 grader, i et ildfast fad, i ca. 15 min. herefter tilsatte jeg løg og blandede det sammen og ind i ovnen igen i 15 min. Imens tomaterne var i ovnen "brændte" jeg tomatkoncentraten af sammen med lidt sukker og tilsatte resten af ingredienserne. I med tomaterne når der er bagte og en flaske Cremefine, kog op under omrøring. Jeg brugte Cremfine istedet for alm. fløde, da jeg synes det er en fin erstatning med et mindre fedtindhold. Men man kan bruge fløde, mælk eller hvad man har lyst til, der var en fin smag af tomat og en god skarphed fra krydderierne så det skal mest være for konsistensen.

Svinemørbrad:

1 pk sliced bacon.
1 Svinemørbrad
Sennepspulver
Paprika
6 fed hvidløg
olivenolie

Baconen lægges ud på en skærebræt og drysses med sennepspulver og paprika. Svinemørbraden placeres ovenpå baconen og rul så mørbraden er dækket. Placer mørbraden i et ildfast fad og drys med olivenolie og læg nogle fed hvidløg rundt om. Steges i ovnen ved 200 g. i ca. 30 min.

dertil serverede jeg timian kartofler:

En passende mængde kartofler skæres i både og placeres på en bageplade, beklædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie over kartoflerne og drys med tørret timian (frisk kan også bruges), læg et par fed hvidløg ved. Bages i ovnen til de er møre indeni og sprøde udenpå.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar