Ca. 24 styk
1 1/2 dl mælk
2 tsk fint salt
125 gram smør - rigtig smør
4 dl lunken vand
1 pk gær
1/2 tsk kardemomme (kan udelades)
800 g mel ca.
2 tsk smeltet smør til pensling
Mælk, salt og smør kommer i en grydes og lunes til smørret er smeltet. Gæren røres ud i lunken vand og mælkeblandingen tilsættes. Mel kommes i lidt ad gangen, kom mel i til din dej er smidig. Det kan være at der skal mere eller mindre mel i. Alt afhængig af melet og om man bruge maskine eller håndælter. Det skal mel i til dejen let slipper underlaget.
Lad dejen hæve i 20 min.
Tænd ovenen på 200 grader.
Bollerne bages i en smurt muffinsplade, så de holder den fine form. I min plade er der plads til 12 og jeg bagte to plader. Ud af ovenstående lavede jeg 72 små boller, kom 3 i hver hul og lod dem hæve til ca. dobbelt størrelse.
Bages i 12 min, hvorefter de tages ud og pensles forsigtigt med det smeltede smør. Bag bollerne yderligere 3 min, eller til de lyder hult hvis du banker dem i bunden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar