Jeg har jo mange gange før lavet kager, men det her skulle være mere syrligt. Lemoncurd. så i køkkenet og få gang i gryderne.
Jeg brugte:
4 citroner
Reven skal, fra 1 ubehandlet citron
100 gram sukker
100 gram blødt Lurpak smør
2 past .æg
2 past. æggeblommer
2 store tsk. god vanillesukker
Citronsaft, skal, vanillesukker og sukker piskes sammen i en tykbundet gryde. Smør tilsættes og gryden sættes på en kogeplade med svag varme. Rør rundt til smørret er smeltet. Når al smørren er smeltet kommes æggene i og skrues der lidt op for varmen. Det må endelig ikke koge, så bliver det til citronrøræg. Når det har en tyk og cremet konsistens tages det af varmen og komme i en lufttæt beholder. Jeg ville bruge det mens det er rimelig frisk, altså indenfor 2 uger, Men det kan holde sig i en måned.
Citronskallen
En masse citroner klar til at blive presset
Smørret smeltes i citronmassen
Lemoncurd
Lemoncurden er efter min mening en anelse for skarp at bruge for sig i sådan en kage, så jeg lavede lidt forskellige versioner. Den bedste blev denne:
Lemoncurd vendt i flødeskum pisket med vaniljesukker. Tilsatte friske jordbær i tern. En frisk creme der vil gå rigtig godt i spænd med marcipan og hvid chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar