Løg, hvidløg og grønkål
Simrer med lidt fløde
Mmmmm medister
Vi er så heldige at vi bor lige op og ned af der hvor der afholdes grønttorv to gange om ugen. Der er den lækreste øko bod og så kommer Rødekro Slagteren med alle deres lækkerier.
Det er stadig sæson for kål og øko boden havde de flotteste grønkålshoveder med, men jeg bryder mig bestemt ikke om grønlangkål så jeg måtte finde på noget nyt. Ved slagteren har de altid det samme tilbud på en ordentlig omgang medister, nok til en hel hær, så sådan en omgang måtte også med hjem. Begge dele røg på bordet om aftenen, serveret med kartofler. Her er hvordan jeg lavede det.
Grønkål
4 fed hvidløg
2 store løg
En sjat piskefløde eller madlavningsfløde
Peber
Salt
Grønkålen skylles rigtig godt og snittes fint. Løg og hvidløg skæres i tern og brunes på panden. Tilsæt det fint snittede grønkål. Lad det stege lidt sammen med løg og hvidløg. Fløde og friskkværnet peber (jeg brugte godt med peber) kommes ved. smag til med en anelse salt.
Opskriften er enkelt og retten er god
SvarSlet