tirsdag den 29. juli 2014

Så er den bagt...

Der har været stille på bloggen den sidste tid. Jeg har jo bagt på noget ganske særligt og her er resultatet så:


En meget sød og dejlig lille dreng kom til verden for en uge siden. Håber jeg snart får frie hænder til at lave noget mere blog :)

søndag den 13. juli 2014

Graviditets massage

Den anden nat havde jeg simpelthen så mange plukveer at jeg fik så ondt i ryggen af at ligge der og vride mig hele natten. Jeg var drænet for energi og havde slet ikke sovet. En rigtig sød veninde havde tidligere fortalt om at hun fik graviditets massage og virkelig nød det. Så da jeg lå inde i sengen og ikke kunne overskue at stå op, røg der lige en sms afsted, for jeg måtte have nummeret, så jeg kunne bestille en tid.

Jeg krydsede arme og ben for at jeg kunne få en tid samme dag. En sød stemme siger, self. jeg har en ledig tid i eftermiddag. Jeg anede intet om hvor det lå henne eller noget. Hun fortalte at det var i Helsecenteret i Bolbro lige her i Odense. Mig op, i bad og afsted. Da jeg var gravid med Bøllen lykkedes det mig aldrig at finde graviditets massage i Odense.

Uhmmm hun havde sådan en briks med hul til maven. Det var dejligt at ligge på maven igen og så fik jeg ellers en skøn omgang massage, lige hvad jeg trængte til. Det var simpelthen så dejligt afslappende og jeg sov faktisk rigtig godt om natten. Det er helt trist at jeg snart ikke er gravid mere, for en ting er helt sikkert, så skulle jeg have haft noget mere massage. Min. 1 gang om måneden. Det skal man dælme unde sig selv som gravid. Ellers er det altså oplagt at manden lige får sneget det ind som en gave til den gravide :)

Så se at komme afsted, det vil i bestemt ikke fortryde. I kan læse meget mere om gravid massage og alle de andre spændende ting som Kate kan tilbyde her.




lørdag den 12. juli 2014

Madplan uge 28???

Den har simpelthen været ikke eksisterende. Jeg er så højgravid som man kan være og jeg gider faktisk ikke lave mad. Vi spiser bare lidt rugbrød og noget forskellig salat.

Jeg har termin på mandag og jeg glæder mig til det er overstået. Som jeg før har nævnt har det ikke været den sjoveste graviditet, så det bliver rart at vende tilbage til sig selv igen.

Jeg kommer med madplaner igen når vi får gang i dem igen, lige nu er det lidt som dagen nu bringer.

fredag den 11. juli 2014

Hvad man ikke finder under græsset....

Da vi, ja, ja, jeg kiggede bare på;), gravede ud til trampolinen fandt vi lige under græs tørven disse alien agtige, klamme larver.


Det er oldenborrelarver. De er vist, stort set, umulige at komme af med og tilmed enhver haveejers frygt. De kan vist slå hele plænen og hækken ihjel. Her ser det dog nogenlunde ud. De har ikke ædt sig gennem vores have - endnu. Der er noget med at larverne lever 4 år i græsset og som jeg kan se på dem vi fandt, så er de vist snart biller. Hvis nogen ligger inde med en bekæmpelsesmetode, så råb endelig højt.

onsdag den 9. juli 2014

Tips og tricks nr. 12 - Pesto


En sød pige der hedder Sea lavede en gang en helt fantastisk pesto til et bryllup jeg var til. Jeg måtte vide hvad hun gjorde. Så her kommer hendes fif.

Hun brugte saltmandler, istedet for pinjekerner. Ikke nok med at smager bedere, mandler er også sundere end pinjekerner.

Jeg plejer at lave min pesto på slump. Lige sådan med mine saltmandler. Men her er hvad jeg gør.

Saltmandler:
En god håndfuld mandler ristes let på panden, en lille spsk salt kommes på og 1-2 dl vand. Rør runde så salten opløses i vandet og langsomt koges vandet væk. Mandlerne hældes på en bageplade og tørres i ovnen på 100 grader i 20 - 30 min. Mandlerne skal være kolde før de bruges til pesto.

Pesto:
En håndfuld saltmandler, 2 fed hvidløg, en håndfuld basilikumblade, en håndfuld revet parmesanost og olivenolie kommes i en beholder og blendes godt med stavblenderen. Krydder med peber og evt. salt.




mandag den 7. juli 2014

Når moren overdriver....

Sådan ser det ud når moren ikke kan give sit barn en stor nok vandpistol :)


Han kunne ikke engang bære den når den var fyldt op med vand :p

Nu har jeg købt en anden og mere håndterbar til ham. Han ELSKER at lege med vand.

lørdag den 5. juli 2014

En lækker sommersalat

Vi er ret vilde med salat som tilbehør herhjemme. Vi gider ofte hverken pasta, ris eller kartofler. Bare kød og så noget salat. Men vi kan jo godt lide nye danske kartofler og har da også igen i år spand-kartofler, som jeg har skrevet om her.

Jeg plejer at kombinere de to ting i en salat. En af mine ynglings udgaver er denne:


Den er ret simpel. Består af romainesalat, dyrket i krukker, radiser, purløg, kogte, kolde kartofler og radiser. Det smager simpelthen så godt sammen og kan gå til alt kød. Rigtig sommer tilbehør.

fredag den 4. juli 2014

Fødselsdagsgave til Bøllen.

Vi besluttede at Bøllen skulle have en trampolin i fødselsdagsgave når han fyldte 4 år. Vi ville gerne have en ordentlig trampolin og vi læste den ene anmeldelse efter den anden, målte og overvejede i flere uger. Vi valgte at købe en Berg trampolin, den havde fået mange gode anmeldelser og vi havde besluttet at det skulle være en der kunne graves ned. Vi valgte helt præcist den her trampolin.

Hullet blev gravet over to dage, med hjælp fra familie og venner. Hullet skulle være 75 cm dybt på det dybeste sted, så der var en del jord der skulle fjernes. Men det var ikke så slemt som antaget.... Sagde den gravide der sad og kiggede på i en stol :D

Man kan jo ikke give en gave uden den skal pakkes ind. Så da Bøllen stod op om morgenen, så var det til dette syn:


Vi synes selv den er ret fin :)


onsdag den 2. juli 2014

Madplan uge 27

Sikke tiden den flyver. Jeg aner ikke hvad jeg får tiden til at gå med, men den flyver afsted. Jeg er SÅ gravid og baby kan komme hvert øjeblik det skal være. Regner med at smide lidt babyindlæg på bloggen i løbet af den næste tid.

Men denne uges madplan kommer her.

Pasta med kødsauce, gnavegrønt og hvidløgsflutes.
Frikadeller med kold kartoffelsalat og gnavegrønt.
Taco salat.
Koteletter med salat.
Kyllingfiletter med grønsalat indeholdende kolde, nye, danske kartofler og hele majskolber.
Skinkefilet med grøn salat.
Skinkeschnitzler med grøn salat og majskolber.