mandag den 30. september 2013

Madplan

Jeg var så træt af at handle flere gange om ugen og jeg smed SÅ meget mad ud. Så vi besluttede os for at prøve at lave madplan, det har vi nu kørt med i omkring 1 år og jeg ELSKER det. Jeg handler en gang om ugen og så skal jeg ikke tænke mere over det. Skøøønt.
Det tog lige lidt tid at vænne sig til, men nu kører det bare. Vi startede ud med at skrive 21 retter ind i et regneark, ud for hver ret skal jeg alle ingredienser og så lavede jeg en kolonne med varer som altid skulle være i huset, rugbrød, smør, forskellige grøntsager, brød osv.
I starten brugte vi meget arket, Bøllen var knap 2 år og hvad han ville spise var ikke så varieret, men vi kunne variere tilbehøret og nogen gange fik han en frikadelle eller nuggets og vi andre fik det vi nu havde lyst til. Det fungerede. Nu kigger jeg meget i butikkens reklame, for lige at få inspiration og for at se hvad der er på bud. Jeg vil fremover hver uge skrive vores madplan ind, måske andre kan finde lidt inspiration i det. I må meget gerne skrive jeres madplaner i kommentarfeltet, så er det også lidt inspiration til mig :)
Jeg plejer bare at finde på 7 retter og så beslutter jeg mig om aftenen, for hvad morgendagens ret skal være.

Pasta med kødsauce, flutes og gnavegrønt
Mexicosalat. Nuggets til Bøllen
Medister med ovnkartofler og grønt, dertil gnavegrønt
Stegt flæsk med persillesovs, kartofler og råkost
Hjemmelavet burger
Gammeldags oksesteg med kartofler og grøntsager stegt i oven, dertil gnavegrønt
Karbonader med kartofler, gulerods stave og ærtepure.

Kyllingefilet med pastasalat og majskolbe

Salat med kylling

Medister med grov kartoffelmos


Bøllen kan ikke så godt lide tilberedte grøntsager, så vi får ofte gnavegrønt. Gnavegrønt kan være: snackpeber, rå blomkål, rå broccoli, gulerødder, agurker, slik ærter, squash osv.

lørdag den 21. september 2013

Gourmet ophold på Ribehøj

Jeg var så heldig at få en god deal på et gourmet ophold på Ribehøj, så det tænkte jeg var en oplagt gave til manden min. Onsdag tog vi så afsted, afsted mod hygge, romantik, lækker mad og lækre omgivelser.

Vi har booket bjælkesuiten og skal indtage en 5 retters gourmet menu.

Det første der slår os da vi kommer, er sammensmeltningen af gourmet, suite, camping og put and take fiskesøer. Vi har vist ikke læst så meget andet end menuen hjemmefra, så det morede vi os lidt over. Men flot, det var der.
Udsigt fra suitens terrasse




Der var mousserede ankomstdrink i suiten og der var tændt en masse stearinlys. 


Seng med indbygget tv


Et lækkert kæmpestort badeværelse

Med dobbeltbruser

og dobbelt spa

Egen terrasse

De har virkelig satset på romantikken, ingen tvivl om det. Bor man i nærheden er det oplagt at holde bryllup her og tilbringe sin bryllupsnat i suiten. Maden er rigtig lækker og de satser på lokale råvarer og det er jo noget vi kan li.


En hilsen fra køkkenet. Røget limousine, på friskost. Med skovsyre, løg og radise.
Meget lækkert.

Rødfisk og rug.

Vildand med fennikel, æble og bøgehatte. Her savnede jeg lidt sprødt skind.

Mundfrisker af grannåle. Den hang lidt for længe i munden til min smag.

Ballotine af limousine, med løg og peberrod. Super lækkert.

Estragon parfait, med hyldebær og vanilje.

Blomme is, blommetærte og krystaliseret hvis chokolade.
Tørisen fik vi desværre ingen forklaring på, men flot så det jo ud.

Udsigten fra restauranten.

Vi havde et rigtig godt ophold på Ribehøj og kan på det varmeste anbefale at besøge dem og ikke mindst restauranten, der er kælet for detaljerne og kvaliteten er i top.

Du kan læse meget mere om Ribehøj på deres hjemmeside. Vi har snakket om at tage på besøg igen, næste gang i en af deres bjælkehytter, en sommeraften og så prøve at fiske i deres søer og få den del med også. Bare manden og jeg, helt stille og roligt og totalt afslappende. 




torsdag den 19. september 2013

Flødeboller fra Lagkagehuset..

Disse her kom lige med hjem fra et smut oppe i byen. Jeg er nu halvt igennem den med nødder, den er med flydende karamel indeni, den er lækker. Men jeg må sige den er voldsomt tung og meget stor, men ned det SKAL den :D men for dælen da det er en god flødebolle. Bunden kan på ingen måde måle sig med Summerbirds, chokoladen heller ikke, faktisk kan jeg ikke helt beslutte mig til hvilken der er bedst af de to.... De er meget forskellige. Lagkagehusets kunne sagtens gøre det ud for en flødeskumskage, hvorimod Summerbirds de små, gør sig rigtig godt som en petit four og de store kan gøre sig som desser.

Bukser til slanke børn..

Efter Bøllen smed bleen har det der med bukser, der blev oppe, været noget af et mysterium. Han kan endnu ikke knappe, lyne og binde, så det skulle være en elastik, men samtidig skulle benene være lange nok. Han er nu en str. 104. Før har vi været rigtig glade for h&m og Danefæ, men nu var jogging bukserne fra h&m pludselig ALT for store i livet. Danefæ får han bare ikke på i børnehave hver dag, de forsvinder nemlig på mystisk vis. Udover det så skal det simpelthen spændes så meget ind, at den der elastik i linningen irriterer, fordi den så klumper sammen. Vi har før, da Bøllen var mindre, købt tøj ved Krymmel og jeg kunne huske at det sad ret godt på hans slanke krop. Så tog chancen og bestilte Dette:





Alle billeder er lånt på krymmels hjemmeside. 

Tøjet sidder simpelthen SÅ godt på ham og jeg er meget glad for kvaliteten. Det betyder meget for mig at han kan bevæge sig frit i sit tøj, så her købes ikke cowboybukser eller andet "stift" tøj. Jeg ved ihvertfald godt hvor jeg skal hen næste gang der skal nyt tøj i kurven til Bøllen.

Get away...


Her har jeg tilbragt natten, på Ribehøj. Meget lækker suite, skal jeg da lige hilse og sige.

Jeg laver lige et indlæg om opholdet senere. Du kan se mere om stedet her Ribehøj.

søndag den 15. september 2013

Kartoffelmos med millionbøf

Faldt over en debat på nette hvor der blev snakket om indholdet af millionbøf, det var sjovt at se hvordan den ret opfattes af forskellige mennesker. Sådan her laver vi millionbøf.

1 pk. hakket oksekød
2 store løg
5 gulerødder
4 lauerbærblade
Cocktailpølser
Salt, peber og paprika efter smag
1 boullionterning
Kulør
Jeg plejer faktisk også at kommer ærter i, men havde ikke lige flere.



Kønt er det ikke, men det smager godt og er nemt at lave til flere dage. Her er der kommet bløde løg på, efter mandens ønske.

Hvad kommer du i millionbøf?

mandag den 9. september 2013

Loppefund

Søndag var jeg til loppemarked på Sadolinsgade i Odense. Hvert år holder hele vejen loppemarked, så der er masser at kigge på og altid gode handler der skal klares. I år fandt jeg denne champagne køler, er den ikke bare mega flot? og så fik jeg prisen helt ned på sølle 30 kr. Det må vist være årets køb.


Jeg købte også to børnebøger, til en 10'er hver. Så alt i alt en god tur på loppemarked. Jeg kan ihvertfald anbefale at man kigger forbi næste år. Hørte nogen snakke om at der muligvis fremover fast skulle afholdes anden weekend i september.

søndag den 8. september 2013

Termokrus

Hver morgen når jeg kører på arbejde, så har jeg en kop kaffe med i bilen. Jeg ELSKER min morgenkaffe og jeg er så glad for at have kaffen i et termokrus, men, men, men. Jeg har endnu ikke fundet det perfekte termokrus og jeg har efterhånden prøvet en del. Jeg opdagede min glæde ved termokrus dengang jeg var på barsel med Bøllen, det var så rart nå man skulle ud og trille med barnevogn, lige at have en kop kaffe med. Det var dog ofte lidt besværlig med trapper, baby, krus, pusletaske osv. ISÆR når kopperne aldrig var tætte = kaffe over det hele. Men nu har jeg så kastet min forelskelse på et nyt krus i rækken. Bodums


Det ser lækkert ud og så håber jeg bare at det holder hvad det lover. Det er ret dyrt, men hvis så bare det kan leve op til mine forventninger, så er det ok. Det er ihvertfald kommet på ønskesedlen.

Når det engang kommer i mine hænder, så skal jeg nok lige anmelde det. For jeg skal nok få det :)

lørdag den 7. september 2013

Tips og tricks nr. 8 - af fjerne elefantsnot

Elefantsnot er en fantastisk opfindelse. Jeg har brugt det rigtig meget i forbindelse med indretning af børneværelset. Jeg må dog nogen gange erkende at det ikke lige var der tingene skulle hænge og så skulle det der sørens elefantsnot ned igen. Det er ikke til at pille af, men jeg tror jeg har lurret det. Man skal bare tage en klat elefantsnot og så rulle det henover det elefantsnot der sidder på væggen, så kommer det lige så stille af, uden at hive maling eller tapet med af :)


fredag den 6. september 2013

Ynglings sodavand

Jeg ELSKER lemon sodavand og jeg har lige smagt disse fra Ørbæk bryggeri


Den kan virkelig anbefales. Jeg skal ihvertfald ud og have nogen flere :)

onsdag den 4. september 2013

Bagte rødløg

En simpel måde at lave flot, lækkert og meget nemt tilbehør til et utal af retter.

Jeg plejer at gøre sådan:

Et løg per person. Jeg skærer en lille fordybning i hvert løg.


I fordybningen kommer jeg hvidløg i små tern. Ovenpå kommer jeg enten bacon i tern eller en klat smør og krydrer med salt, peber og timian. 


Løgene bages 20 - 30 min i ovnen ved 200 grader, alt efter størrelse.


søndag den 1. september 2013

Suppedag

I dag havde både Netto og Rema1000 tilbud på ting der passer lige ned i den store suppegryde, det så jeg som et tegn. Så jeg lavede en stor portion af denne mega lækre gullash suppe, den er så god. Messer af smag, bid, vitaminer, sundhed og så er den en smule hot. Den er sååå lækker.


Suppen er velegnet til frysning, så nu er der et par nemme måltider i fryseren.