torsdag den 11. april 2013

Tips og tricks nr. 2 - At koge pølser


Man kan egentlig snildt bare smide sine pølser i vand og så koge, eller de må jo ikke koge. Men bringe vandet i kog og så af blusset. Men hvis man vil have sine pølser med et bedre knæk og en bedre smag, så prøv følgende:

Smid et stort løg, skåret i halve eller kvarte, 10 peberkorn, 4 - 5 laurbærblade og en lille slat eddike i vandet. Pludselig er kogte pølser bare lidt bedre :)


søndag den 7. april 2013

Chokolader med doulce de leche


Jeg har i dag lavet disse chokolade fyldt med hjemmelavet doulce de leche. Det ser voldsomt fint ud, men er faktisk ret nemt.

I går kogte jeg en dåse kondenseret mælk i 3 timer, tog den op af gryden og lod den stå på køkkenbordet og køle af, natten over. I dag smeltede jeg noget chokolade over vandbad og tempererede det. Jeg holder ca. 1/3 del af chokoladen tilbage, 2/3 dele kommes i en skål over vandbad. Når det er smeltet tages skålen af gryden og resten af chokoladen kommes i. Når det hele er smeltet er chokoladen klar til at komme i forme. Husk at banke formen godt, så al luft kommer ud. Ellers kommer der bobler i chokoladen.  Så på køl med det der senere vil danne skålen for fyldet. Når chokoladen er størknet kommes fyldet i, man kan komme lige det fyld i man ønsker og det er nemmest at komme det i med en sprøjtepose, med et lille hul. En frysepose kan også bruges.. Jeg er glad for doulce de leche og hvid chokolade ganache. HUSK ikke at fylde chokolade skålen helt, der skal være plads til en let tyk bund. Bank igen, så fyldet fordeler sig i chokoladeskålen. Så lukkes chokoladerne, bank igen og skrab, så du får en glat flade og overskyldende chokolade kommes tilbage i skålen.




 Jeg brugte denne gang både en professionel form og en sciliconeform fra Rice, begge har fordele og ulemper. Det kan være nemmere at få chokoladen ud af sciliconeformen, men det er ret besværligt at skrabe overskydende chokolade af. Palstformen er nem at styre når der skal fyldes chokolade på og det er nemt at skrabe chokolade af med en spatel da formen er fast. Det kan dog være svært at får banket chokoladen ud af formen.

Plastformen koster ca. 250 kr- og sciliconformen ca. 25 kr. Så man kommer alligevel langt med den ekstra smule besvær. Ligegyldigt hvilken form man bruger, så er man smurt ind i chokolade :)


fredag den 5. april 2013

Jordbær skumfiduser

Jeg har før lavet skumfiduser, med et rigtig godt resultat og tænkte i dag at det da var alt for længe siden jeg sidst havde lavet nogen.




Jeg ville gerne have lidt smag i, så smed en håndfuld frosne jordbær ned i 2 dl vand og kogte dem i et par min. Så gav jeg dem en tur med stavblenderen og lod det køle lidt af. Så erstattede jeg mit vand i denne opskrift: DIY skumfiduser, med min jordbær pure. Resultatet blev godt, dog tror jeg at jeg en anden gang vil komme 1/2 dl. vand mere i. Massen blev meget tyk, så den var ikke så nem at arbejde med. Dog har de en fin, let smag af jordbær. Havde dog drømt om at de ville blive lidt mere røde, men det kan en lille klat pastafarve jo rette op på :)

mandag den 1. april 2013

Pulled pork

Når nu der var så mange fridage i streg her i påsken, så måtte jeg lave pulled pork en af dagene. Der findes en milliard måder at lave det på og en masse holdninger til en masse omkring denne, pludselige, hypede ret. Men det smager rigtig godt og er SÅ nemt at lave.





Jeg bruger en af disse to "opskrifter: 

Den nemme:

Nakkefiletten ligges i en stor frysepose, fad, skål eller lign. der kommes godt med barbecue sauce over og masser det godt ind i stegen. Stegen skal nu trække i 18 - 24  timer. Af barbecue sauce bruger jeg altid den Jensens, den kan vi rigtig godt lide. Problemet er bare at den ikke er til at få fingre i om vinteren, så jeg køber altid et lager ind :) Det skal lige siges at hvis stegen er +3 kg. plejer jeg at stege den ved 110 grader fra jeg går i seng.

Den anden (ja, for den er ikke svær)

Nakkefiletten ligges i en stor frysepose, fad, skål eller lign. find en masse forskellige krydderier frem, alle favoritterne. Jeg bruger sukker, paprika, lidt røget paprika, salt, peber, chili, cayennepeber og så en klat ketchup og så er metoden ellers den samme, masser massen ind i stegen og lad stegen trække til næste dag.

Næste dag tændes ovnen på 120 grader fra tidlig morgenstund. Stegen kommes i et ildfast fad og jeg kommer lige en lille smule vand i bunden, ikke meget bare lige så marinaden ikke brænder på. Så ind med stegen og efter 5 timer plejer jeg at skrue ned på 100 grader. Men det er lidt på gefühl og kendskab til sin egen ovn. 

Når stegen er færdig er den til at rive fra hinanden med to gafler. Kom det iturevne kød i en forvarmet skål og hæld en lille smule af stegefedtet over, ikke meget, bare lige til at fugte og give lidt mere smag.

Serveres i burgerboller med ønsket tilbehør.